У крові заробітчанина з Вінниччини Никифоренка, який помер у Польщі після побиття силовиками, не знайшли наркотиків

Новини Вінниці / У крові заробітчанина з Вінниччини Никифоренка, який помер у Польщі після побиття силовиками, не знайшли наркотиків

Токсикологічна експертиза не знайшла жодних слідів наркотиків у крові українця Дмитра Никифоренка, заробітчанина з Вінниччини, який помер після затримання та побиття польськими поліцейськими у Вроцлаві.

Про це повідомляє польське видання Gazeta Wyborcza з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах Польщі.

Попри те, що підозрювані у вбивстві поліцейські та співробітники витверезника у Вроцлаві, де до смерті забили українця, заявляли раніше, що 25-річний Никифоренко неадекватно поводився і міг перебувати під дією наркотиків, експертиза не виявила жодних слідів наркотичних речовин в його крові.

Інформація про це буде офіційно опублікована наступного тижня, після того, як опрацюють остаточний рапорт про причини смерті Никифоренка.

При цьому, зазначає видання, з невідомої причини справу про загибель українця за рішенням Національної прокуратури Польщі вилучено з ведення Окружної прокуратури міста Свідниця і передано в регіональну прокуратуру в Щецині, що на північному заході Польщі. Це здивувало захисників сім'ї Никифоренка - юристи заявили, що ніяких претензій до слідства, проведеного співробітниками Окружної прокуратури у Свидниці у справі Никифоренко, не було.

Нагадаємо, наприкінці липня у польському місті Вроцлав через катування місцевими правоохоронцями загинув 25-річний Дмитро Нікіфоренко з Немирова. Розголос деталі смерті заробітчанина набули після публікації в місцевій пресі на початку вересня. І тоді

в МВС Польщі визнали провину поліцейських у смерті заробітчанина з Вінниччини. До того польські правоохоронці приховували обставини його загибелі.

Олег Верлан

27 вересня, 2021