У лісі неподалік Вінниці заблукали п’ятеро грибників: у темряві патрульні сиренами орієнтували людей

Новини Вінниці / У лісі неподалік Вінниці заблукали п’ятеро грибників: у темряві патрульні сиренами орієнтували людей

В лісі біля села Якушинці, що неподалік Вінниці, 28 вересня заблукали п’ятеро людей. Коли сподівання, що вдасться вибратися самостійно, виявилися марними, грибники зателефонували до поліції. Для орієнтування у лісі патрульні майже дві години подавали звукові сигнали та включили сирени…

Як повідомляють у відділі комунікації обласного главку поліції, близько 20.00 на спецлінію «102» надійшло повідомлення від чоловіка про те, що він з чотирма своїми знайомими заблукав у лісі неподалік села Якушинці. Він просив поліцейських допомогти їм вибратись, оскільки вже темніло, і зорієнтуватись на місцевості вони не могли. Також чоловік повідомив, що вони приїхали у ліс на автомобілі, який залишили на лісовій стежці.    

Екіпаж поліцейських у складі Володимира Чуловського та Петра Чонговая зв’язався телефоном з чоловіком, який просив про допомогу. Домовились, що група грибників буде рухатись на сирени поліцейських.

«Постійно знаходячись на телефонному зв’язку з людьми, ми зрозуміли, що вони далеко відійшли від місця, звідки заходили в ліс, і з дороги вони сирени не почують. Тож вирішили їхати стежками вглиб лісу, доки це буде можливим. Дорогою ми знайшли автомобіль цих людей, - розповідає інспектор Володимир Чуловський. – Загалом нам знадобилось дві години, щоб вивести їх лісового масиву. З’ясувалось, що грибники пройшли майже 10 кілометрів в протилежний бік лісу».

Люди подякували поліцейським за швидке реагування та надану допомогу.

Макс Мельник

29 вересня, 2021