У Липовці на Вінниччині побили представницю тервиборчкому

Новини Вінниці / У Липовці на Вінниччині побили представницю тервиборчкому

Сьогодні, 12 жовтня, стало відомо, що «скандальне» засідання тервиборчкому у Липовці напередодні призвело не тільки до неоднозначних дій комісії, а також до бійки між жінками. Саме про це заявляє представниця «Європейської Солідарності» Ірина Примера.

Нагадаємо, вчора, 11 жовтня, Липовецька ТВК, попри вимоги закону та поради із ЦВК, відмовилася скасовувати реєстрацію кандидата-самовисуванця, мешканця Вінниці Василя Петровича Авраменка, який є повним тезкою кандидата від «ЄС», директора місцевої школи, який теж балотується на посаду міського голови.

Технологію «двійників» використовують зазвичай про сильних конкурентів. На Вінниччині вона давно відома, адже від «клонів» потерпали свого часу лідерів «перегонів», які балотувалися навіть до парламенту. Зазвичай, «клон» відбирає кілька відсотків голосів. Вибори голови громади мають відбутись у Липовці вже 31 жовтня.

За словами Ірини Примри, в процесі засідання 11 жовтня вона намагалася закликати колег до порядку та не зривати виборчий процес, але перспектива виконувати свої обов’язки особливо не сподобалася пані Александровій, яка, за словами представниці «ЄС», пізніше накинулася на неї з кулаками.

«Засідання вчора так і не завершилося, була дуже нервова атмосфера, була оголошена перерва. Коли члени ТВК залишились у приміщенні, представниця «Батьківщини» щось записувала до журналу, що є незаконним. Я спитала, що вона робить, але замість відповіді вона різко встала, відштовхнула та вдарила мене. Така поведінка – просто сором, мені прикро за таких колег», – розповіла пані Ірина журналістам.

Відомості про правопорушення внесено до реєстру досудових розслідувань. Дії Світлана Александрової кваліфікуються як нанесення легких тілесних ушкоджень. За фактом інциденту призначена судово-медична експертиза. Сподіваємося, що у поліції розставлять крапки над «і» в цьому інциденті.

Макс Мельник

12 жовтня, 2021