У мерії Вінниці відповіли на петицію про «Трояндову площу» біля головного корпусу ДонНУ

Новини Вінниці / У мерії Вінниці відповіли на петицію про «Трояндову площу» біля головного корпусу ДонНУ

Вінничанка Катерина Лапчевська 24 січня опублікувала петицію до міськради з пропозицією назвати майданчик по вулиці 600-річчя, 21, перед головним корпусом ДонНУ ім.Стуса Трояндовою площею.

«Щоб подякувати місту та вінничанам за теплий прийом, родина університету подарувала кований символ Донецька – троянду. Квітка встановлена біля партеру з Донецькою землею і засаджена живими трояндами, що також досить символічно...

Крім того, символ троянди навіть фігурує в університетському гімні: «Господи, благослови, Місто, в котрім навесні розквітає мільйон троянд». Саме тому, вважаємо чудовою та дуже доречною ідею перейменування площі перед головним корпусом Донецького національного університету імені Василя Стуса на Трояндову», - зазначила авторка.   

Петиція швидко зібрала потрібну кількість електронних підписів, а 15 лютого у міськраді опублікували відповідь.

«З метою підвищення ефективності міської політики у сфері публічної історії, надання консультаційної підтримки, проведення наукових досліджень, а також вивчення пропозицій територіальної громади в питаннях, які стосуються історії, культурної спадщини та топоніміки, створено Раду з питань історії культурної спадщини та топоніміки Вінницької міської територіальної громади (далі – Рада), відповідно до рішення виконавчого комітету від 13.10.2016р. №2344 зі змінами.

Ваша пропозиція взята до уваги та передана на розгляд Ради. Про результати розгляду та прийняття рішення Вас буде повідомлено додатково», - вказується у відповіді.
 

Олеся Рудницька

15 лютого, 2022