У мерії Вінниці відповіли на петицію щодо транспорту на «Академічний»

Новини Вінниці / У мерії Вінниці відповіли на петицію щодо транспорту на «Академічний»

Вінничанка Тетяна Ардашова 1 лютого опублікувала петицію до міськради, в якій зауважила, що залишається не вирішеним питанням забезпечення достатньою кількістю одиниць громадського транспорту жителів мікрорайону «Академічний».

«Дізнавшись із ЗМІ, що в 2022 році місто закуповує 10 нових електробусів, дуже просимо розглянути можливість виділення таких транспортних засобів для потреб мешканців мікрорайону», - зазначила авторка.

Оскільки петиція зібрала потрібну кількість електронних підписів, її пропозицію вивчили та 22 лютого надали відповідь.

«КП «Вінницька транспортна компанія» реалізовується проект «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Вінницької міської територіальної громади» за рахунок коштів державного бюджету України, отриманих в рамках Кіотського протоколу відповідно до Порядку розгляду, схвалення і реалізації проектів цільових екологічних (зелених) інвестицій.

Зазначеним проектом передбачено придбання 10-ти електроавтобусів на заміну такої ж кількості морально та фізично застарілих моделей дизельних автобусів, які не відповідають сучасним екологічним стандартам.

Питання розподілу електробусів по маршрутам Вінницької міської територіальної громади розглядатиметься після постачання даних автобусів, яке заплановано на поточний рік.

Водночас повідомляю, що на даний час транспортне обслуговування мешканців мікрорайону «Академічний» забезпечується автобусним маршрутом загального користування в звичайному режимі руху №22 «Мікрорайон «Академічний» – Залізничний вокзал» на якому працює 3 автобуси середньої вмістимості марки «Атаман» з інтервалом руху в години «пік» 25-45 хвилин.

Розклад руху автобусів зазначеного маршруту розроблено на основі наявного пасажиропотоку, побажань мешканців мікрорайону «Академічний» та ефективності використання рухомого складу.

При збільшенні загальної кількості автобусів в муніципальному автобусному парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» розглядатиметься питання щодо їх залучення для покращення транспортного обслуговування мешканців мікрорайону «Академічний», - йдеться у відповіді.