У Могилеві-Подільському затримали ухилянтів, які хотіли підкупити керівника прикордонного загону

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському затримали ухилянтів, які хотіли підкупити керівника прикордонного загону

Двоє чоловіків призовного віку 20 березня пропонували хабар керівнику Могилів-Подільського прикордонного загону, щоб незаконно перетнути кордон. За те, щоб опинитися у Молдові, вони пропонували 3000 євро. Затримали їх у міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримані є жителями Полтавської області. Їм 30 та 41 років.

«Затримали двох зловмисників слідчі слідчого управління обласної поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД спільно з працівниками УСБУ, прикордонниками за процесуального керівництва Вінницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону», - йдеться у повідомленні.

Як зазначив керівник відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління обласного главку поліції Євген Кронівець, чоловіки намагалися незаконно перетнути українсько-молдовський кордон, щоб уникнути призову на військову службу.

«Передача коштів відбулася в оглядовому залі в зоні митного контролю. Грошові кошти вилучені», - прокоментував правоохоронець.

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення зловмисникам загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство готує матеріали для оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі полтавчани затримані та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському затримали ухилянтів, які хотіли підкупити керівника прикордонного загону Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському затримали ухилянтів, які хотіли підкупити керівника прикордонного загону Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському затримали ухилянтів, які хотіли підкупити керівника прикордонного загону