У минулі вихідні на Вінниччині зафіксували серію ДТП з травмованими

Новини Вінниці / У минулі вихідні на Вінниччині зафіксували серію ДТП з травмованими

Початок жовтня виявися доволі травмонебезпечним для водіїв та пішоходів. Окрім двох смертельних ДТП на Вінниччині зафіксували п’ять аварій, в яких люди отримали травми та госпіталізовані. Слідчі встановлюють обставини та причини подій.

Про це повідомляють у поліції Вінницької області.  

Так, 1 жовтня у Гайсині 48-річний водій Opel допустив зіткнення з автомобілем Scania, яким керував 27-річний житель регіону, та зустрічним автомобілем Skoda під керуванням 38-річного чоловіка. Внаслідок автопригоди водій автомобіля Opel опинився у лікарні.

Цього ж дня в с. Соболівка Гайсинського району 28-річний водій мотоцикла Forte ТК 03 не обрав безпечної швидкості руху і опинився в кюветі. Водій госпіталізований до травматологічного відділення лікарні.

Житель с. Флорино Бершадської територіальної громади, керуючи велосипедом, не переконався в безпечності маневру і здійснив з’їзд на зустрічну смугу руху, де зіткнувся з автомобілем Ford. Унаслідок аварії, 46-річний водій не постраждав, а 70-річний велосипедист госпіталізований до лікарні.

У Вінниці 35-річний водій автомобіля Dewoo рухаючись по вулиці Немирівське шосе в напрямку вулиці Чехова, допустив наїзд на пішохода, який перетинав проїзну частину у невстановленому місці. Постраждалий 19-річний пішохід госпіталізований до міської лікарні.

2 жовтня киянин, керуючи автомобілем Hyundai IX35, рухався по автодорозі Р31 Бердичів-Літин-Біликівці та Р32 Любар-Козятин. На дорозі з круговим рухом 58-річний водій не впорався з керуванням та здійснив наїзд на перешкоду. Внаслідок ДТП водій автомобіля із травмами госпіталізований до лікарні.

Слідчими призначено ряд експертиз по всіх подіях. Транспортні засоби поміщено на арештмайданчики.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Макс Мельник

3 жовтня, 2022