У ніч на неділю Україна переходить на літній час. Як ставляться до цього вінничани

Новини Вінниці / У ніч на неділю Україна переходить на літній час. Як ставляться до цього вінничани

У ніч на 25 березня Україна переходить на літній час. О 3:00 за київським часом стрілки годинників потрібно перевести на одну годину вперед.

У ніч на 25 березня Україна переходить на літній час. О 3:00 за київським часом стрілки годинників потрібно перевести на одну годину вперед.

Зміна часу в Україні відбувається понад 20 років  відповідно до постанови Кабінету міністрів 1996 року. Стрілки годинників вперед/назад в Україні переводить разом з Європейським союзом і більшістю країн Європи двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня "повертається" на зимовий, свій поясний час.

За словами сімейного лікаря Олени Линдюк, найбільш гостро реагують на новий графік діти та люди похилого віку.

"Люди, які не мають ніяких захворювань , які ведуть активний спосіб життя, адаптуються до переведення годинників досить швидко - протягом декількох днів. А от діти, які звикли житив у своєму ритмі, на них перехід на зимовий чи літній час впливає негативно. Для адаптації потрібно не 3-4 дня, а щонайменше два тижні", - каже лікарка.

Що про перехід годинників думають вінничани у сюжеті телеканалу "ВІНТЕРА".

До речі, у 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, щоб повторити схожий крок Росії, але ця постанова була скасована.

Саша Григоровська

24 березня, 2018