У Пентагоні кажуть про «вікно можливостей» і «підштовхують» ЗСУ до контрнаступу навесні

Новини Вінниці / У Пентагоні кажуть про «вікно можливостей» і «підштовхують» ЗСУ до контрнаступу навесні

Вашингтон планує побачити контрнаступ ЗСУ у березні-травні. Непублічні розмови на цю тему у минулому. У Пентагоні відкрито на брифінгу заявили, що очікують на наступальні дії та запевняють, що на той час буде відкрито «вікно можливостей». Тож у США не хочуть зволікання України та примушування підбирати вислови для якомога коректної відмови щодо передачі літаків та додаткових партій танків.

На брифінгу глава Пентагону Ллойд Остін зазначив, що Росія на територію України посилає велику кількість нових вояків, які погано оснащені і через це зазнає багато втрат.

«Дуже важливо зараз, щоб був створений імпульс для допомоги Україні для того, щоб на полі бою склалися такі умови, які будуть вигідні Україні. І тому ми очікуємо побачити наступ України навесні», - сказав Остін.

Глава Пентагону заявив, що усі партнери наполегливо працюють над тим, щоб Україна мала достатньо оснащення і зброї для того, щоб бути ефективною.

«Ми переконані, що буде вікно можливостей для українців перейняти на себе ініціативу і продовжити створювати правильні умови на полі бою», - додав міністр оборони США.