У передмісті Вінниці чоловік зберігав у гаражі наркотики та гранати

Новини Вінниці / У передмісті Вінниці чоловік зберігав у гаражі наркотики та гранати

Майже щодня на Вінниччині правоохоронці знаходять зброю, яку переховують місцеві мешканці. В села Агрономічне поблизу Вінниці, відпрацьовуючи оперативну інформацію, поліція завітала до 40-річного місцевого мешканця. В його гаражі маленький арсенал знайшов службовий собака.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, обшук у громадянина відбувався 26 січня. Пес знайшов схованку з гранатами Ф-1, РГД- 5 та М-67. Також чоловік незаконно зберігав амфетамін та значку кількість марихуани.

Після проведення всіх необхідних слідчих та процесуальних дій буде надана остаточна правова кваліфікація діям правопорушника.

Джерело походження наркотиків та боєприпасів встановлюється.

За цими фактами слідством розслідуються кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 КК України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). За такі злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Макс Мельник

27 січня, 2023