У передмісті Вінниці юнаки обікрали та підпалили автомобіль

Новини Вінниці / У передмісті Вінниці юнаки обікрали та підпалили автомобіль

Вінницькі правоохоронці 21 лютого встановили особи двох юних зловмисників. Вони викрали автомобіль жителя Селище Вінницького району нібито заради розваги. Проте покаталися, викрали всі цінні речі із салону та підпалили транспортний засіб, аби приховати сліди злочину. Один із викрадачів перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, на лінію «102» надійшла інформація про те, що на одній з вулиць горить «ВАЗ». За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативні групи поліції та рятувальники.

Рятувальники загасили пожежу, а поліцейські провели огляд місця події й з’ясували, що ймовірною її причиною був підпал автомобіля. У ході оперативно-розшукових заходів працівники поліції знайшли власника автівки, який розповів, що транспортний засіб викрали. Також, з салону легковика зловмисники зникли електроінструменти та інші речі. 

За декілька годин поліцейські встановили осіб, причетних до вчинення злочину. Одного з них -  18-річного місцевого жителя – затримали.

Слідство розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна),  ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 3 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 10 років. Слідчі дії тривають.

Макс Мельник

21 лютого, 2022