У переліку єпископів РПЦ вказані чотири архієреї з Вінниччини

Новини Вінниці / У переліку єпископів РПЦ вказані чотири архієреї з Вінниччини

У РПЦ не приховують імена всіх єпископів, які підпорядковані патріарху Кірілу. Їх зібрано в єдину таблицю архієреїв Руської православної церкви. До переліку включені всі архієреї УПЦ МП – єпископат Української церкви.

Там міститься єпископат Руської, Української, Латвійської, Молдовської, Естонської, Японської та Руської закордонної церков. Повний список можна переглянути на сайті архиерей.рф.

Зокрема там вказані Сергій, архієпископ Ладижинський, вікарій Тульчинської єпархії (С.Аніцой), Іонафан, митрополит Тульчинський і Брацлавський (А.Єлецьких), Варсонофій, митрополит Вінницький і Барський (В.Столяр), Агапіт, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський (І.Бевцик).

Нагадаємо, РПЦ підтримало агресію путінського режиму проти України, вбивства військових і цивільних, а духовенство, зокрема і Кіріл, благословляло росіян на вбивства українців.

Хоча у керівництві УПЦ МП з початку повномасштабного вторгнення засудили війну, але не припиняють тісні зв’язки з Москвою. У РПЦ не приховують підлеглість єпископату Української церкви.  

Ігор Заіковатий

27 квітня, 2023