У Південному Бузі на Вінниччині виявили забруднення. Пляму знайшли поблизу закладу, який пов’язують з місцевим мером

Новини Вінниці / У Південному Бузі на Вінниччині виявили забруднення. Пляму знайшли поблизу закладу, який пов’язують з місцевим мером

Поблизу берегової лінії Південного Бугу у Ладижині Вінницької області виявили забруднення. У Державної екологічної інспекції відреагували на сигнал.

«Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Вінницькій області був здійснений оперативний виїзд мобільною лабораторією для детального вивчення ситуації. При обстеженні узбережжя річки Південний Буг в районі міського пляжу виявлено смугу темної маслянистої речовини вздовж берега завдовжки 150 м від кафе «Ковчег» до плотини», - зазначається у повідомленні ДЕІ у Вінницькій області.

Зазначимо, згаданий заклад у місті повязують з міським головою Валерієм Коломєйцевим.

Спеціалістами Інспекції здійснено відбір проб поверхневих вод Південного Бугу та ґрунтів на березі річки для визначення вмісту основних забруднюючих речовин. Наразі проводиться інструментально-лабораторне дослідження відібраних проб води та ґрунтів. Про результати дослідження в інспекції обіцяють повідомити додатково.