У «подільському» дербі вінницька «Нива» поступилася хмельничанам

Новини Вінниці / У «подільському» дербі вінницька «Нива» поступилася хмельничанам

У Хмельницькому 1 травня вінницькій «Ниві» не вдалося нав’язати свою гру господарям поля, а також реалізувати створені моменти для взяття воріт. У підсумку «Поділля» перемогло, двічі забивши у вінничанам.

У Хмельницькому 1 травня вінницькій «Ниві» не вдалося нав’язати свою гру господарям поля, а також реалізувати створені моменти для взяття воріт. У підсумку «Поділля» перемогло, двічі забивши вінничанам.  

Попри перемогу з рахунком 2:0 матч видався зовсім непростим для хмельничан, які є лідерами групи А Другої ліги. Вже на 2-й хвилині гри «Поділля» провело стрімку атаку і Володимир Савошко з подачі Віталія Кавєріна головою переправив м’яч у сітку гостей… Але боковий арбітр підняв прапорець, зафіксувавши положення поза грою і цей гол не був зарахований.

Згодом суперники обмінялись випадами, на не зовсім точний удар від Кирила Костенка, «Нива» відповіла ударом від Петрука – який не склав труднощів для Олега Чуваєва. На 15 хвилині хмельничани ледь не відкрили рахунок. Олександр Пернацький відгукнувся на навіс і головою пробивав у дальній від Максима Гурідова кут. Максим вже проводив м’яча поглядом, але на допомогу йому прийшов Дмитро Білик, який вже фактично з лінії воріт вибив м’яч у поле.

А на 30 хвилині «Поділля» таки відкрило рахунок. Чудово зіграв Ігор Карпенко, який обігрався з Дмитром Пріхною і пробив у лівий від голкіпера «Ниви» кут – 1:0. «Поділля» володіло ініціативою, але до реальних загроз воротам вінничан у першому таймі більше не доходило.

Ще до перерви «Нива» розпочала заміни (інсайда Зеленевича не зовсім за позиціями замінив вінгер Гемега), а на другий тайм вийшов ще й молодий півзахисник Підкуйко, який замінив Кучера. Про найсерйозніші наміри вінницьких футболістів свідчило те, що «нивівці» набагато раніше суперників вийшли на поле після перерви. Вони розпочали активно. Запам’яталися удари Петрука, Загорулька тощо.

На жаль, зрівняти рахунок не вдалося. Натомість «Поділля» забило другий гол після атаки через Кавєріна. Шукаючи на спині руки захисника Бондаря, він дотягнув його на собі до карного майданчику, де впав із почуттям виконаного обов’язку . Незважаючи на спори з вінничанами (Хохлов навіть був вилучений із поля), рефері своє рішення не змінив.

Пенальті взявся пробивати Фаді Салбак, але Максим Гурідова парирував удар, щоправда, м’яч знову попав до Салбака, який на добиванні вже не схибив – 2:0. Восьмий гол у чемпіонаті для Фаді. Матч так і добіг до логічного завершення.

Отже, після 20 туру «Нива» залишається восьмою. «Поділля» після цієї перемоги зрівнялось з ФК «Ужгород» за набраними очками, але має на гру менше.

Після матчу головний тренер хмельничан – Віталій Костишин сказав: «Ми переглядали матчі «Ниви» і очікували, що матч буде не простим. Але простих суперників нині немає, всі налаштовуються на нас. І добре, що моїм хлопцям вдалося продемонструвати нині не лише гру, а й здобути необхідний результат».

Макс Мельник

2 травня, 2021