У Повітряних силах оцінили вірогідність широкого наступу росіян

Новини Вінниці / У Повітряних силах оцінили вірогідність широкого наступу росіян

Після відступу з правобережжя Дніпра більшу частину «херсонського» угрупування росіяни перекинули на Донбас, аби найближчим часом здобути будь-яку «перемогу». Одночасно з цим відбулись масовані ракетні удари на інфраструктурі України. Втім, у ПС ЗСУ зазначають, що про новий широкий наступ ворога не йдеться.

Зазначимо, у росЗМІ намагаються якомога пафосніше розповідати про «чергову перемогу», якою представляють взяття вщент зруйнованого Опитного неподалік Донецька. До речі, про захоплення селища у Москві повідомляють вчетверте за три місяці. Запеклі бої знищили населений пункт. Одночасно з цим, росіяни витратили мільярд доларів на ракети по інфраструктурним об’єктам України, щоб залишити без світла тисячі осель.  

«Росіяни хочуть поставити певні умови, хочуть схилити до переговорів. Про наступ такий відчутний говорити зараз, мабуть, зарано. Але ми бачимо, що на Донбасі відбуваються серйозні бойові дії. Дещо лінія стабілізувалася. Зараз лінія бойових зіткнень - все-таки річка Дніпро. Чи може бути ширший наступ - покаже час», - зазначив в ефірі телемарафону речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Нагадаємо, американський ISW вважає, що російські війська, ймовірно, продовжать використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій в Луганській області.

Олег Верлан

20 листопада, 2022