У Повітряних силах пояснили мету нічної атаки «Шахедами»

Новини Вінниці / У Повітряних силах пояснили мету нічної атаки «Шахедами»

Російські окупанти намагаються атакувати Україну за допомогою іранських дронів-камікадзе для того, щоб виявити місця розташування протиповітряної оборони та виснажити її.

Про це повідомив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

«Раніше більше застосовували комбіновано разом із ракетами. Зараз вони виснажують ППО, виявляють місця (розташування - ред). Той самий радіолокаційний літак А-50 злітає, коли по «Шахедах» нами ведеться бойова робота, він фіксує місця пусків з наших зенітних ракетних систем. Таким чином виявляють та роблять алгоритм, звідки ми пускаємо, як переміщаємось», - зазначив Ігнат.

Він також додав, що атака, яку було здійснено сьогодні, 27 лютого, відрізняється від попередніх. На цей раз окупанти запускали дрони з Брянської області, а не зі східного узбережжя Азовського моря (Краснодарського краю РФ).

Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіяни 27 лютого намагалися вдарити по Україні за допомогою 14 дронів, з яких 11 було збито українськими захисниками. На жаль, є влучання обома «хвилями» атак у Хмельницькому. Загинуло двоє пожежників.

Олег Верлан

27 лютого, 2023