У рейтингу громадського транспорту України-2023 Вінниця посіла перше місце

Новини Вінниці / У рейтингу громадського транспорту України-2023 Вінниця посіла перше місце

У грудні 2023-го визначали якість перевезень у минулому році. На основі оцінок пасажирів рейтинг міст із найкращим громадським транспортом. Аналізувався сервіс у 29 містах з мережами функціонуючого електротранспорту. Звісно, в умовах війни міста не у рівному стані, однак підсумовували враження користувачів, які враховують ситуацію у місті.

Рейтинг складено сайтом medium.com

Найвищий бал і перше місце у рейтингу отримала Вінниця. Автори рейтингу відмчають, що місто вже декілька років є одним з лідерів урбаністичних змін, а у транспортному плані давно випереджає більші міста.

«Упродовж багаторічної співпраці з швейцарським Цюріхом, Вінниця у цьому році отримала нову партію з 35 трамваїв Be 4/6 «Tram2000». Це модифікована версія «Міражів», які вже багато років курсують містом», - зазначає видання.

Також автори пишуть, що «серед трамвайних новин не можна не відмітити відкриття вулиці Батозької із оновленою конфігурацією вулиці, наявністю цікавих практик заспокоєння практик та якісної реконструкції трамвайних колій».

«Трамвай знову повернувся до Залізничного вокзалу, і на майбутнє покладено перспектива оновлення Привокзальної площі. Оновлено перехрестя Зодчих-Пирогова із зміною схеми руху, реконструйовано трамвайні переїзди», - зауважили автори дослідження.

Вони нагадали, що місто продовжує оновлювати тролейбусний парк новими тролейбусами PTS12 AKIA, серед яких є і з модифікацією подовженого автономного ходу. Окрім цього, у 2023 році надійшли і 10 б/в тролейбусів Solaris Trollino 12.

«Стабільність транспорту, дотримання графіків, високий випуск на лініях, орієнтація на забезпечення перевезень маломобільних категорій населення шляхом поступового виведення старого високопідлового транспорту, і це все поєднується із низкою заходів-форумів присвячених розвитку міста. Вінниця складає враження міста, що впевнено розвивається у напрямку, який само собі задало, і цей досвід хочеться перейняти усім містам нашої країни», - підводять риску автори.

На думку NaПарижі найкраще порівнювати Вінницю (4,61 бали) із сусідніми містами подалі від лінії фронту. Так от, Чернівці – на другій позиції (4,08), Львів – третій (4). Луцьк (3,97) і Житомир (3,94) відповідно займають 4-у і 5-у позиції. Хмельницький (3,25) посідає 20 місце, Біла Церква (3,43) – 17-е, Черкаси (3,12) – 23, Кропивницький – (3,2). До речі, стан справ у Києві оцінили у 2,65 бали, що відповідає 27 місцю.