У Росії через розкрадену техніку застрелився командир танкового полку, - ГУР

Новини Вінниці / У Росії через розкрадену техніку застрелився командир танкового полку, - ГУР

За даними української розвідки, в РФ застрелився командир танкового полку. Інцидент стався після того, як при розконсервації танків з'ясувалися масштаби розкрадання військової техніки.

Про у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Окупанти намагаються відновити втрати в Україні за рахунок техніки, знятої з тривалого зберігання. Зокрема, в Брянській області недалеко від кордону з Україною противник розгорнув ремонтно-відновлювальну базу, щоб поставити в стрій розконсервовані танки.

«В цілому РФ часто стикається з проблемою неможливості оновлення техніки після «розконсервації» зі складів. З бойових машин повністю розкрадено оптичні прилади та електроніка з вмістом дорогоцінних металів», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, в російській 4-й танковій дивізії з'ясували, що з 10 розконсервованих танків лише один знаходиться в більш-менш працездатному стані. Решта - повністю розукомплектовано.

«У частини з них немає навіть двигунів. В даний час плани з передачі на фронт техніки, знятої зі зберігання, фактично зірвані. За наявною інформацією, командир 13-го танкового полку 4-ї танкової дивізії РФ застрелився», - додали в ГУР.

Його, мабуть, чекав трибунал.

Олег Верлан

26 березня, 2022