У російській Пермі стався вибух і пожежа на місцевому заводі, де виготовляють снаряди до «Градів» і «Смерчів»

Новини Вінниці / У російській Пермі стався вибух і пожежа на місцевому заводі, де виготовляють снаряди до «Градів» і «Смерчів»

У російській Пермі ввечері 22 жовтня стався вибух на місцевому пороховому заводі. Внаслідок інциденту загинули троє осіб. Під завалами можуть перебувати ще чотири особи.

На «Пермському пороховому заводі» пожежа виникла на площі у 20 квадратних метрів. Займання сталось у корпусі з виробництвом пластмас.

Підприємство виробляє боєприпаси до реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч», комплексів ППО та інших засобів ведення бою, які Росія використовує на війні в Україні. Пороховий завод працював на війну в три зміни.

Повідомляється, що рятувальники локалізували займання, тривають роботи з розчищення завалів. Пізніше пермське видання «АиФ» повідомило, що за попередньою інформацією, загинули троє людей, одна людина госпіталізована у тяжкому стані.

До слова, це не перший випадок вибуху в Пермі. Подібні події на пороховому заводі відбуваються регулярно. Востаннє підприємство горіло 1 травня, загинули три співробітниці. До того – 21 січня 2021-го. Журналісти провели розслідування та з'ясували, що такі інциденти відбуваються через корупцію та недбалість під час виробничого процесу.

Цікаво, що декілька днів тому там бачили величезний стовп диму. Тоді на заводі сказали, що проводять планові випробування і «все під контролем».

Олег Верлан

23 жовтня, 2022