У російському Бєлгороді скиглять через руйнування, спричинені уламками «своїх» ракет, і визнали «відповідь» найпотужнішою з початку війни

Новини Вінниці / У російському Бєлгороді скиглять через руйнування, спричинені уламками «своїх» ракет, і  визнали «відповідь» найпотужнішою з початку війни

У російському Бєлгороді 30 грудня знову лунали вибухи. Після роботи російської ППО у центрі міста впали уламки. Місцева влада повідомляє про загиблих та поранених. Тож російська зброя вбила громадян РФ, які її так хвалили.

«Це спільні заходи, що стали наслідками варварських обстрілів Дніпра, Харкова, Одеси та вбивства мирних мешканців. Заходи тривають», - відзначило джерело в українських спецслужбах, коментуючи журналістам вибухи у Бєлгороді.

В Україні саме неефективну роботу російської протиповітряної оборони вважають винною у тому, що цивільній інфраструктурі міста завдано руйнувань. У ЗСУ вражають виключно військові об’єкти ворога. Їх вдосталь у прикордонних містах Росії.

Нагадаємо, десятки людей загинули внаслідок наймасштабнішої повітряної атаки росіян вночі 29 грудня на мирні велика міста – Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Львів. Кількість жертв постійно зростає, адже, на жаль, від поранень помирають люди.

Так, у столиці вже повідомляють про 16 загиблих. Пошуково-рятувальна операція продовжується й, як розповів міський голова Віталій Кличко, продовжуватиметься й завтра. 1 січня в Києві буде оголошене днем жалоби.

Бєлгород розташований неподалік Харкова. І саме з Бєлгорода другий рік обстрілюють 1,4-мільйонне українське місто. Тому не дивно, що у харків’ян жодного жалю немає до сусідів, які до війни постійно приїжджали в Україну.

А у Бєлгороді тепер почали скиглити. Російські телеграм-канали повідомляють про вибухи у центрі міста. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про чотирьох загиблих у середмісті та житлових масивах. Російський ТГ-канал Mash пише про «прильот» в районі торгового центру «Маяк», де «традиційно проводяться новорічні заходи».

Як стверджує губернатор регіону, під удари також потрапило селище Уразове Валуйського міського округу. Нібито, є пряме попадання в будівлю фізкультурно-оздоровчого комплексу, також пошкоджено близько 20 приватних домоволодінь, лінію електропередачі.

Свідки кажуть, що «обстріл» був одним з найпотужніших з початку війни.

P.S. Пізніше у міноборони РФ повідомили про те, що по бєлгороду було нанесено комбінованого удару двома ракетами «Вільха» у касетному спорядженні та реактивними снарядами РСЗО «Vampire» чеського виробництва.

«Засобами ППО ракети «Вільха» і більша частина реактивних снарядів була перехоплена. Декілька реактивних снарядів і касетні частини від збитих ракет «Ольха» попали по місту», - заявили у відомстві Шойгу.

Там повідомляють про 12 загиблих дорослих і двоє дітей, а також 108 постраждалих.

Те, що жертви та руйнування викликані роботою ППО не визнають. Мовляв, якщо не працювали, було б гірше.

 

Олег Верлан

30 грудня, 2023