У російських Бєлгороді та Таганрозі були вибухи: влада мовчить, повідомляють телеграм-канали

Новини Вінниці / У російських Бєлгороді та Таганрозі були вибухи: влада мовчить, повідомляють телеграм-канали

Сьогодні, 12 вересня одразу у двох великих російських містах, розташованих неподалік українського кордону місцеві мешканці чули вибухи. Якщо раніше тамтешня влада коментувала події, запевняючи, що «працювала ППО і все збила», то тепер місцеві очільники відмовчюються. Про події повідомляють телеграм-канали.

Якщо бути точними, то офіційні російські ЗМІ вказували на вибухи та пожежі у прикордонному селищі Тьоткіно Курської області. Про Бєлгород і Таганрог повідомляють телеграм-канали.

Так от, за повідомленням цих джерел, у першій половині дня вибухи чули у більшій частині Бєлгорода. Почалась евакуації дітей з навчальних закладів, пасажирів – з автовокзалу, а відвідувачів – з ТЦ. У небі люди бачили дим і сліди у небі. Пабліки зауважують, що «працювала ППО», але один «прильот» стався у селищі Октябрське, південніше обласного центру. На місці вибуху був густий чорний дим. Інші пабліки пишуть про вибухи у різних районах області. Якщо раніше губернатор Бєлгородщини Гладков хизувався ППО, то нині не коментував полії.

Пізніше «бавовна» сталась у Таганрозі Ростовської області. Після 15 години дня, за словами містян, пролунав потужний вибух, його було чути практично у всіх куточках населеного пункту. Знову ж таки про неї повідомляють місцеві та московські пабліки та блогери. І пишуть, що «ЗСУ завдали ракетного удару» і «працювала ППО», а пожежу спричинили уламки «Точки-У».

Таганрог розташований за 200 км від лінії фронту.

На жаль, росіянам вірити неможна, тому казати про достовірність інформації з боку РФ немає підстав. Не викликають сумніву лише повідомлення про вибухи.    

Олег Верлан

12 вересня, 2022