У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)

Перші місцеві вибори сьогодні проходять у п’яти новостворених об’єднаних громадах Вінниччини. Ще у двох, де до існуючих ОТГ приєдналися нові громади, проводять додаткові вибори депутатів місцевих рад.

Перші місцеві вибори сьогодні проходять у п’яти новостворених об’єднаних громадах Вінниччини. Ще у двох, де до існуючих ОТГ приєдналися нові громади, проводять додаткові вибори депутатів місцевих рад.  

Зокрема, у Літинській ОТГ, що об’єднала Літинську селищну та Селищанську сільську ради, на посаду голови громади претендують 9 кандидатів, а на 26 депутатських місць – 97 претендентів.  

У майбутній селищній раді 19 депутатів представлятимуть Літин, 6 – Селище та 2 – Садове. Загалом в ОТГ майже 7,5 тисяч виборців.

У місцевому спорткомплексі розташувалася дільниця велика - як за кількістю виборців – понад 2 тисячі, так і за приміщенням, бо голосують тут у спортивній залі.

На 14 годину, каже голова дільничної комісії Олександр Романець, проголосувало близько 35% виборців:

«Порівняно із президентськими виборами, активність дещо нижча – тоді на цей же час уже побувало на дільниці половина виборців. Загалом літинчани активно голосують у першій половині дня».

Ще на 12 годину явка склала 34,8% на іншій літинській дільниці – у приміщенні загальноосвітньої школи №2. Там, щоправда, виборців зареєстровано менше – 1362.

«Це нормальна активність на нашій дільниці. Хто має прийти – той прийде і проголосує – все буде добре», - каже голова комісії Лариса Побережнюк.

Проте, є у Літині дільниця, де ще до полудня явка склала 100%. Це – спеціальна виборча дільниця у місцевій лікарні. Там оперативно проголосували усі шість пацієнтів з Літинської ОТГ.

Попри таку малу кількість виборців, саме з цією дільницею при підготовці до дня голосування було чи не найбільше проблем, - говорить голова селищної територіальної виборчої комісії Валерій Мороз:

«Були питання, чи варто цю дільницю взагалі створювати, бо на 19 червня, за інформацією головного лікаря, там зовсім не було виборців. Як я міг замовляти бюлетені? Ми замовили 18 бюлетенів для виборів там голови. Бюлетенів для виборів депутатів ми дати не могли, бо не знали, де ці виборці можуть проживати. Я консультувався із фахівцями – кажуть, що ми поступили правильно».  

А ще голова ТВК нарікає на те, що перед виборами члени комісії не прислухались до його аргументів і перекроїли межі дільниць, що трохи «заплутує» як самих виборців, так і членів ДВК. Валерій Мороз переконаний: у цьому замішана «велика політика»…

Загалом, на середину дня вибори голосування у Літині тривало спокійно, без особливих ексцесів та порушень. Щоправда, деякі кандидати говорили про підозрілу активність своїх опонентів неподалік виборчих дільниць, на одній з дільниць у Літині був також помічений кандидат у народні депутати від цього округу, який не має стосунку до Літина, а на одному з магазинів і в день голосування чомусь «посоромились» знімати агітацію за кандидата на посаду голови громади.

Нагадаємо, перші місцеві вибори цього дня проходять у Літинській, Теплицькій та Сутисківській селищних ОТГ та Павлівській і Соболівській сільських громадах. У Томашпільській та Бабчинецькій ОТГ проводять додаткові вибори.      

Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У семи об’єднаних громадах Вінниччини сьогодні проходять вибори: репортаж із Літина (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

30 червня, 2019