У соборі Тульчинської єпархії УМЦ МП влаштовують друге застілля за тиждень

Новини Вінниці / У соборі Тульчинської єпархії УМЦ МП влаштовують друге застілля за тиждень

У той час, як у більшості парафій збирають допомогу нужденним, переселенцям, військовим ЗСУ та жителям деокупованих територій, у Тульчинській єпархії УПЦ МП дотримуються іншої політики. Лише у жовтні в єпархіальному управлінні вдруге збираються помпезно відзначати свята – із застіллям та десятками гостей. За чий рахунок бенкети? Пастви…

Священики Тульчинської єпархії не вперше скаржаться на непомірно високі податі, які встановило керівництво єпархії. Але відкрито казати остерігаються нібито через жорстку політику правлячого архієрея. Митрополит Іонафан довів до кліру «інструкцію», за якою чи не кожний крок слід узгоджувати з ним. Одночасно з цим, від священиків вимагають збільшити розмір «відрахувань» на потреби управління.

Підтвердження розміру асигнувань доводяться священикам через закритий телеграм-канал.

 

 

Збирають на пелети. Звісно ж… Тільки голодним дітям, як казав відомий персонаж у «12 стільцях»….

А от у відкритому доступі є офіційна сторінка митрополита, на якій він вже відверто називає себе «ієрархом Російської православної церкви». Уточнемо, не Української православної церкви, як інші владики… Хоча і служить у Тульчині.

Так начебто патріарх РПЦ Кіріл, якого нібито поминають під час служби в єпархії, та його кремлівські друзі не «приєднували» це місто у Вінницькій області до РФ. То чом у Тульчині російський ієрарх?

 

Тепер щодо свят. За свідченнями підлеглих Іонафана, з початку жовтня вже вдруге в єпархіальному управлінні влаштовують свята. Так, 4 жовтня доволі помпезно відзначалась 28-річниця створення Тульчинської єпархії, а на 8-е заплановано не менш потужне застілля через Свято Сергія Радонєжського, адже на його честь названо вікарного архієрея єпархії Сергія (Аніцоя).

Олег Верлан

7 жовтня, 2022