У сусідній Якушинецькій громаді просять Вінницю продовжити міські маршрути до Березени

Новини Вінниці / У сусідній Якушинецькій громаді просять Вінницю продовжити міські маршрути до Березени

За одну добу третину від необхідних 350 підписів набрала петиція до Вінницької міськради Жанни Янчуковської щодо продовження маршрутів муніципального транспорту до селища Березина, яке належить до сусідньої Якушинецької громади.

У петиції від 8 грудня авторка пропонує продовжити маршрути муніципального транспорту від перехрестя вулиць Келецької та Барського шосе до селища Березина, а саме автобусів №4, №21 та маршрутних таксі (№12-А, 17-А, 17-Б, 18-А).

«У зв’язку із поступовим заселенням житлового комплексу «Західний» (біля 500 квартировласників) у селищі Березина (Якушинецька ОТГ) та розбудовою і заселенням району окружної дороги Барського та Гніванського шосе є потреба у збільшені кількості муніципального транспорту на напрямку від автовокзалу «Західний» до селище Березина», - вказує вона, звертаючись не до влади Якушинецької громади, а Вінницької.

Вона нагадала, що наразі сполучення з містом забезпечують маршрутні таксі №16-А (Медмістечко - Водоканал), 11-Б (Барське шосе (дачний масив) - вул. Ботанічна (м-н Корея)) з інтервалом руху у будні 20 хвилин у вихідні – 25 хв. та тролейбус №18 (Залізничний вокзал - вул. М.Ващука) - з інтервал у будні - 40-60 хв., у вихідні – біля 2-х годин.

Задля забезпечення транспортного сполучення з іншими мікрорайонами Вінниці, що суттєво скоротить витрати на оплату проїзду при необхідних пересадках, та з метою скорочення інтервалу руху громадського транспорту на цій ділянці дороги (автовокзал «Західний» - с-ще Березина), підписанти просять розглянути можливість продовження маршрутів муніципального транспорту до селища Березина для автобусів:
- №4 (вул.Лугова - Барське шосе),
- №21(Педучилище - Барське шосе)
та маршрутних таксі, які на сьогодні мають кінцеву зупинку на автовокзалі "Західний":
- №12-А (м-н Сабарів – Барське шосе);
- №17-А (вул.. Лугова – Барське шосе);
- №17-Б (вул. Немирівське шосе – Барське шосе);
- №18-А (Аграрний університет – Барське шосе).

Олеся Рудницька

9 грудня, 2023