У Томашполі патрульні переслідували водія, який втік з власної автівки

Новини Вінниці / У Томашполі патрульні переслідували водія, який втік з власної автівки

У Томашполі Вінницької області 6 грудня правоохоронці переслідували водія, але далеко не так епічно, як у голлівудських бойовиках. Чоловік вирішив втекти, кинувши свій автомобіль. Втеча не вдалася. Коли кермувальника наздогнали, виявилося, що він був напідпитку. Більш того, чоловік намагався підкупити вартових доріг…

Як повідомляють у відділі комунікації обласного главку поліції, патрульні зупинили «ВАЗ» через порушення Правил дорожнього руху. Водій вийшов з машини та кинувся навтьоки.

Коли поліцейські наздогнали правопорушника, з’ясувалось, що він знаходився в стані алкогольного сп'яніння. Аби інспектори поліції не складали на нього адмінматеріали, водій запропонував їм гроші.    

Поліцейські попередили нетверезого водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати, щоб поліцейські взяли його 3 000 гривень. Для документування цього злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, слідство розпочало кримінальне провадження. За таке правопорушення чоловікові загрожує до 4 років позбавлення волі. Крім цього, на водія поліцейські склали адмінматеріали за ст. 130 (керування у стані сп'яніння).
Автомобіль поміщений на арештмайданчик.