У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та Пушкіну

Новини Вінниці / У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та Пушкіну

Вночі 9 грудня у Тульчині Вінницької області працівники комунальних служб демонтували пам’ятники російському полководцю Олександру Суворову та поету Олександру Пушкіну. Раніше відповідне рішення ухвалила міськрада райцентра.

Роботи виконувались при світлі від ліхтарів. Можна припустити, що прибирати скульптури вдень місцева влада не наважилась через неоднозначну позицію деяких містян, зокрема парафіян Свято-Троїцького кафедрального собору УПЦ МП, перед будівлею якого розташовувався пам’ятник Суворову. Саме віряни виказували незадоволення знесенням скульптури полководця, який для РПЦ є майже святим. Адже Суворова за прикладом Олександра Невського у Москві хочуть додати до числа святих.

Нагадаємо, рішення про демонтаж пам'ятників, що пов'язані з історією і культурою РФ, ухвалили 30 листопада на позачерговій сесії Тульчинської міської ради. За знесення проголосували 24 депутати. Окрім Суворова перед собором у Тульчині є ще погруддя полководця, яке встановлене перед будівлею місцевого коледжу. Його відрізняє те, що пофарбоване золотою фарбою.

Новини Вінниці / У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та ПушкінуНовини Вінниці / У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та ПушкінуНовини Вінниці / У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та ПушкінуНовини Вінниці / У Тульчині вночі демонтували пам’ятники Суворову та Пушкіну