У «Віннияміськтеплоенерго» пояснили, чому почали брати плату «за абонобслуговування»

Новини Вінниці / У «Віннияміськтеплоенерго» пояснили, чому почали брати плату «за абонобслуговування»

На початку грудня вінничан вразили нові стрічки у платіжках. Окрім безпосередньо плати за гарячу воду та опалення, постачальник «вписав» ще й обслуговування. Формально тариф на тепло у цей опалювальний сезоне не зріс, втім додалися «додаткові опції», які змушують користувачів платити більше.

Мабуть, не варто згадувати «жовтневі» баталії між президентом та прем’єром з одного боку та представниками органів місцевого самоврядування з іншого по тарифному питанню. У сухому залишку з Банкової запевнили, що тепло не дорожчатиме, а от як зберегти тарифи до весни 2022-го, то проблеми місцевої влади та комунальних підприємств.

Наразі у КП «Вінницяміськтеплоенерго» додали дві окремі стрічки у платіжках. І обіцянки Володимира Зеленського не перекреслили, і зайвими кошти від явно споживачів не будуть.    

«Плата за абонентське обслуговування - платіж, який споживач сплачує виконавцю комунальної послуги за індивідуальним договором про надання комунальних послуг, що включає витрати виконавця, пов’язані з укладенням договору про надання комунальної послуги, здійсненням розподілу обсягу спожитих послуг між споживачами, нарахуванням та стягненням плати за спожиті комунальні послуги, обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку води і теплової енергії (у разі їх наявності у будівлі споживача), відповідно Постанови Кабінету Міністрів № 808 від 21.08.2019 р. з внесеними змінами 01.09.2021р.

Тобто, крім плати за послуги з постачання теплової енергії і постачання гарячої води буде нараховуватися абонентська плата, окремо по кожній послузі», - пояснили тепловики ініціативу.

Олег Верлан

14 грудня, 2021