У Вінниці активно будують нові елітні бізнес-центри на різні «смаки» та «несмаки»

Новини Вінниці / У Вінниці активно будують нові елітні бізнес-центри на різні «смаки» та «несмаки»

Хоча ділова активність через війну дещо знизилась, місцеві забудовники не відмовляються як від проєктів, які вже вийшли на фінальну стадію, так і від «нульових» - на рівні фундаменту. Вважається, що попит на комерційну нерухомість залишиться попри нинішню стагнацію.

У центральній частині Вінниці нині тривають роботи на кількох майданчиках, де зводять офісні та бізнес-центри. Рівень готовності, звісно, різний. На окремих майданчиках робота кипить, на деяких об’єкт майже готовий і будівельники чекають на постачання певних оздоблювальних матеріалів і фурнітури.

Приміром, ступінь готовності 3-поверхового офісного центру на вулиці Кропивницького сягає 70%. Його почали будувати у другій половині минулого року, а закінчити мають наприкінці 2022-го. Оскільки бригади працівників на будмайданчику останнім часом не помічають, можна припустити, що процес дещо пригальмовано.

А от на вулиці Театральній, навпаки, залучено усі ресурси. Там потужно возводять БЦ «Театральний». За даними паспорту об’єкту, будівництво розпочато у І кварталі 2022-го, а закінчитися має у другій половині 2023-го. Це має бути доволі великий 3-4 поверховий офісний центр з парковкою.

Зважаючи на сусідство з кількома престижними ресторанами, розташованими поруч, можна припустити, що БЦ «Театральний» створюють для представників успішного бізнесу.

Раніше NaПарижі писав про будівництво елітного житла на вулиці Мури. Так от бізнес-центр та житловий будинок проєктувались в одному стилі. Хоча розташовані на майже кілометровій відстані. А от від сусідніх будівель «Театральний» має разюче відрізнятись. Отже єдиного ансамблю не буде створено. У принципі, у Вінниці нечасто трапляється гармонійне вписування нової будівлі у загальну архітектуру мікрорайону.  

Макс Мельник

20 травня, 2022