У Вінниці атовцю вручили сертифікат на придбання автомобіля

Новини Вінниці / У Вінниці атовцю вручили сертифікат на придбання автомобіля

Напередодні відзначення Дня захисників і захисниць України у Вінниці традиційно учасникам АТО/ООС вручають сертифікати на придбання автомобілів. Цього року міський голова Сергій Моргунов його вручив ветерану війни Сергію Схабику. 35-річний вінничанин внаслідок поранень на війні має інвалідність третьої групи.

«Напередодні Дня захисників та захисниць України ми відзначаємо героїв, які захищали і захищають нашу країну на Сході. У нас є гарна традиція – захисникам ми вручаємо сертифікат і забезпечуємо фінансами на придбання легкового автомобіля», - зауважив міський голова Сергій Моргунов.

Сергій Схабик захищав незалежність нашої держави на Сході України впродовж 2016-2017 років у складі військової частини А1445. Він  брав участь у бойових діях в районі міста Сєвєродонецьк Луганського області, де внаслідок артилерійського обстрілу отримав мінно-вибухову травму. За мужність та героїзм чоловік нагороджений відзнакою Президента України «За участь в АТО».

«Я рік захищав на фронті нашу державу. І сьогодні отримав сертифікат на придбання авто від Вінницької міської ради. Я особисто хочу подякувати Сергію Моргунову. Приємно, що влада міста не забуває ветеранів війни і всіляко допомагає їм. Це дуже для нас важливо», – каже учасник АТО/ООС Сергій Схабик.

Довідка:

З бюджету Вінницької міської територіальної громади щорічно виділяються кошти для придбання легкових автомобілів жителям ВМТГ, які є особами з інвалідністю внаслідок війни – учасникам бойових дій в Афганістані до Дня виведення радянських військ з території Республіки Афганістан (до 15 лютого)  та з 2016 року особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам бойових дій в зоні АТО/ООС до Дня захисників і захисниць України (до 14 жовтня).

Протягом 2014-2021 років виділено кошти та придбано 15 легкових автомобілів на загальну суму 3,9 млн грн. 9 автомобілів вручили особам з інвалідністю внаслідок війни – учасникам бойових дій в Афганістані та 6 - особам з інвалідністю внаслідок війни - учасникам бойових дій в зоні АТО/ООС. Це уже сьома автівка, яку придбали до Дня захисників та захисниць України.

Олеся Рудницька

7 жовтня, 2021