У Вінниці через паливну кризу пропонують відновити рух маршруток на Сабарів

Новини Вінниці / У Вінниці через паливну кризу пропонують відновити рух маршруток на Сабарів

Вінничанин Іван Супряга 27 червня опублікував петицію до міськради з пропозицією відновити рух маршрутних таксі до Сабарова. Він стверджує, що через дефіцит палива, багато містян змушені відмовитися від користування власним автотранспортом та пересісти на громадський транспорт, тому попит зріс, зокрема на сполучення з віддаленими мікрорайонами.

«Муніципальні автобуси 32-го маршруту дуже часто їздять переповненими і не справляються з існуючим пасажиропотоком. З іншого боку, наявна кількість автобусів «Вінницької транспортної компанії» не дозволяє збільшити випуск муніципальних автобусів на маршрут», - пояснює ситуацію автор петиції.

Він відновити роботу маршрутного таксі № 32 сполученням Сабарів — Залізничний вокзал. На його думку, це «дозволить запропонувати вінничанам, які відвідують Сабарівський цвинтар; жителям Сабарова та «Електромережі» більш комфортні умови проїзду в громадському транспорті, дозволить таким чином спонукати ще більшу кількість автовласників (особливо тих, які проживають у Сабарові) пересісти на громадський транспорт у вигляді маршрутного таксі, що в кінцевому результаті якщо не дозволить подолати, то принаймні наблизить Вінницю до подолання паливного дефіциту».

«Впевнений у тому, що після підвищення тарифів на проїзд у маршрутних таксі до 15 гривень приватні перевізники не відмовляться знову вийти на 32-ий маршрут і зробити свій внесок у подолання паливної кризи у Вінниці», - вважає містянин.

Олеся Рудницька

27 червня, 2022