У Вінниці через петицію намагаються повернути громаді джерело з питною водою

Новини Вінниці / У Вінниці через петицію намагаються повернути громаді джерело з питною водою

Вінничанка Дар'я Смірнова 25 листопада опублікувала петицію до міськради з ініціативою повернути містянам джерело Вишенське поблизу однойменного озера.

Зазначимо, мова йде про джерельце поблизу вул.Джерельної у ХХ мікрорайоні Вишеньки, де будуються приватні садиби. Територія є приватизованою, а серед власників люди з прокурорським «минулим». У 2020 році приватизацію намагались оскаржити, але марно.

«Кілька років тому вінницькі екс-прокурори зареєстрували на своїх батьків релігійну громаду “НЕЗАЛЕЖНА РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ХРИСТИЯН-БАПТИСТІВ "ДВАНАДЦЯТЬ АПОСТОЛІВ" та забрали собі у власність земельну ділянку на Вишенському озері. Це родина колишніх прокурорів Попеску та Сувалова а також родичів судді Шлапака.

На цій земельній ділянці знаходиться джерело з водою, до якого ходять по воду мешканці мікрорайону Вишенька. За розслідуванням вінницького Автомайдану невідомо, яким чином була оформлена власність за 1 га землі на озері, адже відповідні державні структури та органи місцевого самоврядування такій організації земельну ділянку не виділяли. Зараз “12 апостолів” намагаються обмежити вінничанам доступ до води.

Звертаємось до Вінницької міської ради щодо ініціювання повернення земельної ділянки з джерелом у комунальну власність та присвоєння джерелу статусу пам’ятки природи», - вказує авторка у петиції.

Олеся Рудницька

26 листопада, 2022