У Вінниці до 15 років ув’язнення засудили бойовика «ДНР»

Новини Вінниці / У Вінниці до 15 років ув’язнення засудили бойовика «ДНР»

Сьогодні, 31 січня Вінницький апеляційний суд залишив без змін вирок міського суду, яким активному учаснику терористичної організації «Донецька народна республіка» призначено покарання – позбавлення волі строком на 15 років із конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба ВАС.

«Водночас колегія суддів відхилила апеляційну скаргу захисниці, котра просила суд скасувати вирок суду першої інстанції, а провадження закрити. Вважає, зокрема, що суб’єктивної сторони злочину та доказів прямого умислу на його скоєння немає. На думку ж прокурора, апеляційна скарга задоволенню не підлягає, бо вирок відповідає всім вимогам», - йдеться у повідомленні.

Передісторія кримінального провадження: 2014 року засуджений вступив до «ДНР» та став активним учасником цієї терористичної організації у званні майора, а згодом – підполковника. Чоловік був так званим заступником начальника військової поліції ДНР.  

«Протиправні дії Ш. вказують на його умисну активну участь у терористичній організації «ДНР» та веденні її злочинної діяльності проти військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил на території Донецької області», – йдеться у судовому рішенні.

Макс Мельник

31 січня, 2024