У Вінниці до поліції направили звернення по шести власникам і балансоутримувачам, які не привели до ладу сховища

Новини Вінниці / У Вінниці до поліції направили звернення по шести власникам і балансоутримувачам, які не привели до ладу сховища

Від власників і балансоутримувачів сховищ, укриттів та інших місць, де можна перечекати повітряну тривогу, у Вінниці вимагали привести приміщення до належного стану. «Вмовляли» протягом усього літа. Паралельно перевіряли стан. Тепер порушників, які проігнорували вказівку, мають змусити навести лад. Для цього спільні робочі групи з представників мерії та ДСНС звернулись до поліції.

Про це повідомляють у Вінницькій міськраді.

«У Вінницькій міській територіальній громаді продовжується приведення захисних споруд цивільного захисту до вимог чинного законодавства. Робочі групи у складі працівників департаменту цивільного захисту міської ради та фахівців ДСНС побували на підприємствах та установах, на території яких є захисні споруди, та перевірили стан готовності приміщень, де може укриватися населення.

У зв’язку з ігноруванням чинного законодавства окремими балансоутримувачами та власниками захисних споруд, а також відсутністю деяких власників, з метою усунення порушень чинного законодавства у сфері цивільного захисту, по шести об’єктах направлені відповідні звернення до правоохоронних органів. Правоохоронні органи мають прийняти рішення щодо подальших дій», йдеться у повідомленні.

За офіційною інформацією, на території громади рахується 74 сховища та два протирадіаційні укриття. 8 захисних споруд знаходяться в комунальній власності громади, 5 – в обласній комунальній власності, 22 захисні споруди належать до державної форми власності та 41 - до приватної.

Олеся Рудницька

13 вересня, 2022