У Вінниці до реального терміну засудили чоловіка, який стріляв в автобусі

Новини Вінниці / У Вінниці до реального терміну засудили чоловіка, який стріляв в автобусі

Сьогодні, 15 лютого, Вінницький апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвокатки в інтересах обвинуваченого, який стріляв у рейсовому автобусі влітку минулого року. За скоєне міський суд як покарання призначив хулігану три роки позбавлення волі, з чим і погодилася апеляційна інстанція.

Як вказують у пресслужбі ВАС, вирок міського суду залишено без змін.

Захисниця просила суд звільнити чоловіка від покарання з іспитовим терміном один рік. Аргументувала свої вимоги його позитивною службовою характеристикою, щирим каяттям та визнанням вини.

Це підтвердив і сам обвинувачений. Додав, що працює начальником зміни в охоронній фірмі, має міцні соціальні зв’язки: перебуває в цивільному шлюбі, виховує п’ятнадцятирічну дочку. На запитання судді, чому не попросив вибачення в потерпілого, відповів, що змоги зустрітися з ним не мав.

«Я чотири місяці перебував під домашнім арештом, а потерпілий не брав участі в судових засіданнях», – пояснив обвинувачений.

За словами адвокатки, чоловік, в якого вистрілив підзахисний, претензій до останнього не має. Цивільний позов про компенсацію шкоди він не подавав.

З апеляційною скаргою захисниці прокурор не погодився. Зауважив, зокрема, що «стрілдок» має негативну характеристику за місцем проживання: зловживає спиртним і порушує громадський порядок. Вважає вирок місцевого суду законним та обґрунтованим.

Зрештою, колегія суддів його не змінила.

Нагадаємо, цьому рішенню передував інцидент, що стався у Вінниці в липні 2021 року. В автобусі «Вінниця – Дашів» нетверезий п’ятдесятитрьохлітній чоловік, який тоді працював охоронцем, із травматичного пістолета вистрілив у голову іншому пасажиру. Потерпілий отримав забій м’яких тканин потилиці. Такий вчинок «стрілка» зумовила суперечка. Як каже сам обвинувачений, здали нерви… Отже, йому призначено реальний термін ув’язнення.

Макс Мельник

15 лютого, 2022