У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекцій

Новини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекцій

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї розгорнуто виставку «Події та долі: Вінниччину у вирі Другої світової». Виставку створено на основі колекцій Вінницького обласного краєзнавчого музею, колекціонерів та матеріалів, наданих родинами ветеранів.

У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї розгорнуто виставку «Події та долі: Вінниччина у вирі Другої світової». Виставку створено на основі колекцій музею, колекціонерів та матеріалів, наданих родинами ветеранів.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Символічно, що в експозиції зібрано речі, як червоноармійців, так і воїнів ОУН УПА.

«На виставці представлені унікальні предмети періоду Другої світової війни з фондів музею, рідкісні світлини, періоду окупації з особистих колекцій М. Богарта (Бельгія) та І. Ланового. Серед них – комплекси матеріалів (однострої, спорядження, фото, нагороди, особисті речі тощо) почесних громадян м. Вінниці, учасників оборонних боїв 1941 р. І. Павлова, С. Белканії, підпільниці Л. Ратушної та зв’язкого ОУН УПА «Південь» М. Климчука, в’язня концентраційних таборів Ф. Омельченка, «остарбайтерів» Л. Семенюк та А. Дяченко, командира 241-ї стрілецької дивізії, що визволяла область та місто – П. Арабея, учасника оборони Заполяр’я капітана І рангу І. Ольштинського та інших», - зазначено в інформації.

Наукові співробітники зазначають, що вшановуємо подвиг ветеранів та всіх, кого торкнулась війна – військовополонених, остарбайтерів, підпільників, дітей війни, цивільних, які постраждали від окупації і бойових дій, що прокотилися через міста і села Вінниччини. Війна - це не лише танки, гармати і бої – війна це мільйони маленьких і великих людських бід, які тривали роками.

Новини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекційНовини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекційНовини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекційНовини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекційНовини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекційНовини Вінниці / У Вінниці до річниці перемоги над нацизмом створили виставку, в якій зібрані речі з приватних колекцій