У Вінниці «гастролер» зв’язав та пограбував пенсіонерку. Він «відпрацьовував» місто більше місяця

Новини Вінниці / У Вінниці «гастролер» зв’язав та пограбував пенсіонерку. Він «відпрацьовував» місто більше місяця

Вінницькі оперативники затримали чоловіка, який підозрюється у тому, що зв’язав і пограбував 76-річну жінку. Крім того, слідство має підстави вважати, що затриманий причетний до серії крадіжок у обласному центрі.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 25 серпня зловмисник проник до помешкання 76-річної вінничанки. Непрошений шість зв’язав господарку та почав вимагати гроші «за волю». Пенсіонерка виявилась міцним горішком. Не отримавши бажаного, нападник забрав у жінки мобільний телефон та інші цінні речі й втік.

За допомогою відеозаписів з камер спостереження поліцейські встановили маршрут руху зловмисника, а після проведення необхідних оперативних та процесуальних дій ідентифікували його особу.

Нападником виявився неодноразово раніше судимий за майнові злочини 35-річний мешканець Одеської області. У липні минулого року він звільнився з місць позбавлення волі та продовжив скоювати злочини. Чоловік розшукувався поліцією Одещини за угон та крадіжки.

Над розкриттям злочину оперативники обласного главку поліції, поліцейські Вінницького районного управління поліції та Відділу поліції № 2 Вінницького райуправління працювали протягом місяця. Завдяки оперативно-розшуковим заходам поліцейські встановили місце знаходження зловмисника та затримали його.

В його автомобілі слідчі вилучили речі відібрані у пенсіонерки речі та викрадене майно з інших вчинених ним злочинів. Чоловіку повідомлено про підозру. Слідством вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу. Поліцейські встановили причетність підозрюваного до серії крадіжок на території Вінниці.

За цими фактами поліцією розслідуються провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. За такі злочини правопорушнику загрожує до 10 років позбавлення волі. Поліція перевіряє його на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території обласного центру.

Макс Мельник

28 вересня, 2022