У Вінниці інспектори затримали рибалку з трьома сітками та рибою

Новини Вінниці / У Вінниці інспектори затримали рибалку з трьома сітками та рибою

Вінницький рибоохоронний патруль в період нерестової заборони продовжує виявляти грубі порушення правил рибальства. Так, 25 травня в результаті проведених оперативних заходів державні інспектори на Сабарівському водосховищі в межах Вінниці задокументували грубе порушення правил рибалкою, який користувався сітками.

Про це повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль.

Чоловіка затримали з трьома сітками. Завдяки ним рибалка добув15 карасів сріблястих та 7 лящів. Загальна вага улову становила 4,5 кг. Збитки завдані рибному господарству склали 35 258 грн.

На особу оформлено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучені.

Зазначимо, за порушення правил рибальства на громадян чекає адміністративна відповідальність за ч.3 ст.85 КУпАП (попередження або накладення штрафу від 34 до 170 грн). За грубе порушення правил рибальства (ч.4 ст.85 КУпАП) - накладення штрафу на громадян від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів. Також залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за ст.249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 17000 до 51000 грн або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого

Макс Мельник

26 травня, 2023