У Вінниці мають погодити тариф на тепло, який перевищує ціни «ВМТЕ»

Новини Вінниці / У Вінниці мають погодити тариф на тепло, який перевищує ціни «ВМТЕ»

Виконком Вінницької міськради має затвердити рішення щодо встановлення тарифу на теплову енергію ДП «Теплокомуненерго Маяк» ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» для потреб споживачів. Він вищий, ніж на сьогодні діє тариф «Вінницяміськтеплоенерго».

Виконком Вінницької міськради має затвердити рішення щодо встановлення тарифу на теплову енергію ДП «Теплокомуненерго Маяк» ПрАТ «Вінницький завод «Маяк» для потреб споживачів. Він вищий, ніж діючий нині тариф «Вінницяміськтеплоенерго».

В проєкті рішення зазначається, що виконком має встановити Дочірньому підприємству «Теплокомуненерго Маяк» зокрема коригований одноставковий тариф на теплову енергію у розмірі 1 475,08 грн/Гкал (з ПДВ). Тариф не враховує витрати на утримання та ремонт центральних теплових пунктів і мереж.

Зазначимо, що нині котельня ДП працює як виробник, який постачає теплоносій у мережі, що знаходяться на балансі та у користуванні КП «Вінницяміськтеплоенерго». Комунальне підприємство має власні потужності, а для постачання тепла споживачам, які проживають у частині мікрорайону Вишенька, користується теплоносієм «Маяка».  

Так от, цей теплоносій за новим тарифом буде доволі «коштовним». Адже за двоставковим тарифом (діє з 1 січня 2019 року) для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії тариф на опалення «Вінницяміськтеплоенерго» складає 1 375,27 грн/Гкал (з урахуванням витрат на обслуговування мережі). Це за двоставковим тарифом, який ще передбачає щомісячну абонплату за одиницю приєднаного теплового навантаження у розмірі 30 464,22 грн/Гкал/год.

Таким чином, наслідком затвердження нового тарифу ДП «ТКЕ Маяк» може бути перегляд розцінок на тепло у бік збільшення для споживачів принаймні «дальньої» Вишеньки.