У Вінниці маріупольці виступили проти «референдуму» росіян та закликали повернути полонених

Новини Вінниці / У Вінниці маріупольці виступили проти «референдуму» росіян та закликали повернути полонених

Сьогодні, 24 вересня, на площі Незалежності у Вінниці десятки маріупольців підтримали загальнонаціональну акцію «Маріуполь – це Україна». Люди вийшли, щоб висловитися проти фейкового референдуму, організованого руйнівниками їхнього міста, а також закликали владу сприяти звільнення полонених з російського полону.

Перлину Азову окупанти знищили майже на 90%, і попри це намагаються у місті довести, що є ті, хто бажає «приєднання» до Росії. Маріупольців це обурює. Вони казали, що з 420-тисячного міста виїхало на підконтрольну Україні територію понад 200 тисяч. До 90 тисяч загинуло від російських снарядів. Тисячі вивезли до Росії. Проводити на вимогу російського диктатора Путіна  «референдум» - щонайменше блюзнірство.

Маріупольці згадували, яким охайним було місто, як вони його відбудовували, оновлювали парки та площі, реконструювали басейн «Нептун». Від російським бомб все це зруйновано.

Переселенці у Вінниці впевнені, що у тих, хто залишився у місті, немає вибору. Їх змушують під дулами автоматів голосувати «для картинки» російських пропагандистів. На їх думку, навіть в окупації містяни прагнуть звільнення міста ЗСУ.

Зазначимо, до Вінниччини переїхали близько трьох тисяч маріупольців.

За вказівкою Кремля, на окупованих територіях «референдуми про приєднання до РФ» тривають 23-27 вересня. Москві потрібен формальний привід для анексії та ядерного шантажу Києва, що у разі втрати окупованих територій, які швидко стануть російськими, застосовуватимуть зброю масового ураження.    

Аналогічні вінницькій акції сьогодні відбувались у Дніпрі, Києві, Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську, Калушу, Одесі, Львові, Черкасах і Тернополі.

Олеся Рудницька

24 вересня, 2022