У Вінниці «меблевий» онлайн-магазин одурив покупців на 500 тисяч гривень (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці «меблевий» онлайн-магазин одурив покупців на 500 тисяч гривень (ФОТО)

У Вінниці шахраї «продавали» інтернет-покупцям неіснуючі меблі. Працювали за схемою – спочатку гроші, потім стільці. На вудочку «меблевого інтернент-магазину» потрапили 100 осіб. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

У Вінниці шахраї «продавали» інтернет-покупцям неіснуючі меблі. Працювали за схемою – спочатку гроші, потім стільці. На «вудочку» меблевого інтернент-магазину потрапили 100 осіб. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомили в ГУНП у Вінницькій області, поліцейські спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам Вінниччини задокументували злочинну діяльність двох зловмисників, які під виглядом продажу меблів через Інтернет, привласнювали кошти покупців.

Підозрювані розміщували на популярних сайтах оголошення про продаж меблів на умовах повної або часткової попередньої оплати. Після отримання грошей від клієнтів зловмисники своїх зобов’язань не виконували та жодного товару не відправляли.

Попередньо встановлено, що таким чином вони ошукали близько 100 осіб. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, сягає пів мільйона гривень.

За місцем проживання фігурантів слідчі провели обшуки. Вилучено комп’ютерну техніку, банківські картки, мобільні термінали, які використовувалися у злочинній діяльності. Речові докази будуть направлені на експертизу.

Зловмисниками виявилися двоє місцевих жителів, сестра і брат, який в минулому вже неодноразово мав проблеми з законом.

Тривають слідчі дії в межах відкритого кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. За такий злочин передбачено покарання – до восьми років позбавлення волі.

 

 

Новини Вінниці / У Вінниці «меблевий» онлайн-магазин одурив покупців на 500 тисяч гривень (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці «меблевий» онлайн-магазин одурив покупців на 500 тисяч гривень (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці «меблевий» онлайн-магазин одурив покупців на 500 тисяч гривень (ФОТО)