У Вінниці на майже непритомного іноземця патрульні склали п’ять протоколів і постанов

Новини Вінниці / У Вінниці на майже непритомного іноземця патрульні склали п’ять протоколів і постанов

Вінницькі інспектори патрульної поліції змушені були викликати до 22-річного водія-іноземця швидку допомогу, а поки медики оглядали майже непритомного чоловіка складати протоколи на нього та виписувати постанови. За версією правоохоронців Вінницею той роз’їжджав перебуваючи у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння.

Вінницькі інспектори патрульної поліції змушені були викликати до 22-річного водія-іноземця швидку допомогу, а поки медики оглядали майже непритомного чоловіка складати протоколи на нього та виписувати постанови. За версією правоохоронців, Вінницею той роз’їжджав перебуваючи у стані алкогольного і наркотичного сп’яніння.

Як зазначають у пресслужбі патрульної поліції Вінниччини, спочатку «претензії» інспекторів стосувалися автівки. Патрулюючи вулицю Василя Порика 27 жовтня, близько 22-ї години патрульні помітили автомобіль Ford Focus, у якого в темну пору доби не працював ліхтар лівої фари в режимі ближнього світла.

Зупинити порушника інспекторам вдалося лише на Хмельницькому шосе. Після зупинки легковика з салону намагалися втекти двоє людей. Затримали патрульні водія. Він виявився іноземцем. Але увагу привернуло інше. У водія були всі ознаки алкогольного та наркотичного сп'яніння.

Кермувальник відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння. Більш того, молода людина почала вдавати, що стало погано. Стан був таким, що от-от іноземець знепритомніє. Патрульні викликали йому швидку. Оглянувши водія, медики повідомили, що, ймовірно, він перебуває під впливом наркотиків і алкоголю, але госпіталізації не потребує.

В результаті на порушника складено протоколи за ст. 130 КУпАП (керування напідпитку), ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимог про зупинку). Також водію виписали постанови за ч. 1 ст. 121 КУпАП (не працювала ліва фара ближнього світла), за ч. 1 ст. 126 КУпАП (відсутній поліс обов'язкового страхування) та за ч. 2 ст. 126 КУпАП (водій не мав права керування транспортним засобом).

Макс Мельник

29 жовтня, 2019