У Вінниці на самоізоляції перебувають кілька класів, а в області на дистанційну форму навчання перевели чотири школи

Новини Вінниці / У Вінниці на самоізоляції перебувають кілька класів, а в області на дистанційну форму навчання перевели чотири школи

У той час, коли на Вінниччині, як і в майже усіх регіонах, перевищено рівень COVID-захворюваності, більшість навчальних закладів працює у звичному режимі. Лише окремі класи у міських школах та декілька сільських шкіл навчаються онлайн.

Як пояснила NaПарижі директорка департаменту освіти Вінницької міськради Оксана Яценко, зазвичай 5-6 класів у різних школах перебувають на самоізоляції через підтверджений діагноз в одного учня.

«Кількість майже щодня змінюється, адже хтось захворів, хтось одужав», - зазначає посадовиця.

Зважаючи на плани уряду у випадку ускладнення епідситуації залишити «офлайн» лише у закладах при 80% вакцинації педколективу, стан прав у Вінниці більш ніж оптимістичний. За словами О.Яценко, загалом по місту вакциновано 73,6% працівників галузі, а по школам – 76,6%. Наразі у 30 (з 43) комунальних загальноосвітніх школах щеплено понад 80%, ще у п’яти – понад 70%.

У Вінницькій області на дистанційну форму навчання перевели чотири навчальних заклади. Два відучора, інші - з минулої п'ятниці. Як повідомляє «Суспільне», мова йде про дві школи у Тростянецькій громаді а по одній у Жмеринській та Мурованокуриловецькій громадах. На такий крок педагоги пішли через збільшення кількості хворих серед вчителів та учнів.

Проте у вінницьких освітніх закладах ширяться чутки про те, що «усіх переведуть на «онлайн» з 20 жовтня». Нібито про це кажуть педагоги, зважаючи на динаміку, розрахунки та певні непідтверджені факти.