У Вінниці надають безоплатну допомогу при інсульті

Новини Вінниці / У Вінниці надають безоплатну допомогу при інсульті

У Вінницькій області пацієнти, яким поставлено діагноз гострого мозкового інсульту, можуть отримати безоплатну медичну допомогу у 10 медичних закладах. Ці заклади мають укладені договори з Національною службою здоров’я України.

Протягом поточного року вже 1325 жителів Вінницької області, яким було поставлено діагноз інсульт, отримали допомогу у рамках Програми медичних гарантій. Нагадаємо, що для отримання безоплатної медичної допомоги пацієнту з підозрою на інсульт не потрібне направлення лікаря, адже це вважається невідкладним станом, і людину доставить до відповідного медичного закладу екстрена допомога.

Зокрема, за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті з застосуванням ендоваскулярних втручань заклади отримують 131 472 грн, за тромболітичну терапію - 62 565 грн, а за допомогу без застосування цих методів - 15 643 грн.

Пацієнтам надається повний спектр медичної допомоги, включаючи діагностику, інструментальні та лабораторні дослідження, лікування та реабілітаційну допомогу. Заходи в рамках програми передбачають також надання ліків, медичних виробів та реабілітаційних послуг.

Для зручності можна звертатися до контакт-центру Національної служби здоров’я за номером 16-77 або скористатися онлайн-картою місць надання послуг на вебсайті служби.

 

Михайло Білик

22 квітня, 2024