У Вінниці нарешті підпишуть меморандум на поставку швейцарських трамваїв

Новини Вінниці / У Вінниці нарешті підпишуть меморандум на поставку швейцарських трамваїв

Найближчими тижнями планується підписання меморандуму між Вінницею та швейцарським Цюріхом щодо передачі трамваїв. Точну дата події «під питанням». За неофіційною інформацію, сторони готові укласти угоду навіть наприкінці грудня чи на початку січня.

Найближчими тижнями планується підписання меморандуму між Вінницею та швейцарським Цюріхом щодо передачі трамваїв. Точна дата події «під питанням». За неофіційною інформацію, сторони готові укласти угоду навіть наприкінці грудня чи на початку січня.

Нагадаємо, між Вінницею та Цюріхом склалися гарні стосунки, коли швейцарці зупинили на місті свій вибір щодо майбутнього власних вживаних трамваїв. Ще кілька років тому заявлялось, що швейцарці мають оновлювати парк електротранспорту і Вінниця – пріоритетне місто, тому варто очікувати нову партію транспорту – не нового, звичайно, але відремонтованого. Втім терміни передачі кілька разів відкладалися через те, що виробники не забезпечували найбільше швейцарське місто новим рухомим складом. Також зазначалося, що у Цюріху замінювати трамваї мають поступово, тому й Вінниці віддаватимуть техніку у кілька етапів. Проте з термінами вінницька влада була обережною.

Наразі нібито створено умови для підписання нового меморандуму, який визначить терміни передачі.

«Підготовка до підписання на завершальній стадії. Це може статися у найближчі дні. Як тільки сторони підпишуть меморандум, зможемо конкретніше говорити про строки та кількість рухомого складу, який отримаємо», - пояснив NaПарижі директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко.

Попередньо відомо, що у першій партії можуть бути 35 вагонів, а загалом швейцарці віддадуть 70 трамваїв.

Раніше NaПарижі писав, чи дорожчатиме у Вінниці проїзд у транспорті? У сусідніх містах заявили про підвищення. Директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко прокоментував ситуацію у місті.

Олег Верлан

22 грудня, 2020