У Вінниці п’яний росіянин зірвав з флагштоку український прапор

Новини Вінниці / У Вінниці п’яний росіянин зірвав з флагштоку український прапор

Вранці 6 листопада до поліції надійшло повідомлення, що з будівлі ТРЦ Мегамолл по вулиці 600-річчя у Вінниці невідомий чоловік зняв Державний прапор України. Це побачили охоронники торгового центру. Хуліган почав тікати, викинувши стяг в кущі. Але його догнали…

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, 35-річний зловмисник виявився громадянином Росії. До того ж він перебував у стані сп’яніння.

Попередньо встановлено, що близько п’ятої години ранку, перебуваючи біля ТРЦ разом із знайомими, він виліз на будівлю та з 2,5-метрового флагштоку зняв прапор, а тікаючи від охоронників, викинув його.

Чоловік надав пояснення правоохоронцям, що на Вінниччину приїхав провідати родичів – матері та сестри, а такі дії вчинив через спір із знайомим. 

За цим фактом слідство розпочало кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство). В межах розслідування встановлюються усі обставини події. Таке правопорушення карається штрафом від 17 000 до 34 0000 гривень або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років. 

Макс Мельник

6 листопада, 2021