У Вінниці пішов з життя відомий діяч культури, людина-легенда Анатолій Левицький

Новини Вінниці / У Вінниці пішов з життя відомий діяч культури, людина-легенда Анатолій Левицький

На 77-му році пішов з життя Анатолій Іванович Левицький. Його знали, поважали та любили усі, хто хоч трохи мав відношення до культурних подій Вінницької області. Багаторічний директор Вінницької обласної філармонії. Енергійний організатор. Оптиміст…

Трагічну звістку повідомив Вячеслав Соколовий, голова Вінницької облради.

«Не віриться, що цієї доброї, щирої та талановитої людини з нами більше немає. Але світла пам’ять про Анатолія Івановича залишиться назавжди. Мої співчуття родині Левицьких. Усім його близьким та друзям. Сумую разом з вами», - зазначив він.

Нагадаємо, А.Левицький – уродженець села Безводне неподалік Ямполя.

Після закінчення Вінницького музичного училища, він у 1965—66 роках працював викладачем Барської музичної школи та був керівником естрадного оркестру на машинобудівному заводі. Після демобілізації з 1968 року працював методистом обласного будинку народної творчості та старшим інспектором обласного управління культури.

У 1974 році заочно закінчив Харківський інститут культури за фахом «Клубний працівник вищої кваліфікації, керівник оркестру духових інструментів». Тоді ж 27-річний Анатолій Левицький очолив Вінницьку обласну філармонію. Він став наймолодшим керівником такого закладу в тодішньому Радянському Союзі. На цій посаді пропрацював 19 років.

Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії (1986 р.). Створив і очолив концертну бригаду для обслуговування ліквідаторів аварії.

З лютого 1994 року працював на посаді начальника управління культури Вінницької міської ради. З листопада 1997 року — начальник управління культури облдержадміністрації. В липні-грудні 1999 року обіймав посаду заступника голови обласної державної адміністрації.

З грудня 1999 року по квітень 2008 року працював начальником управління культури і туризму облдержадміністрації.

З 2008 року Левицький А. І. знову очолив колектив Вінницької обласної філармонії.

З 2015 року Анатолій Левицький — радник заступника голови облдержадміністрації з питань культури.

Олеся Рудницька

7 червня, 2023