У Вінниці планують чергову роздачу земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході

Новини Вінниці / У Вінниці планують чергову роздачу земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході

На розгляд депутатів Вінницької міської ради надано проект рішення, щодо видачі чотирьом вінничанам-учасникам АТО/ООС землі для індивідуального житлового будівництва. Нагажаємо, що з 2015 по 2019 роки міськрадою було виділено у власність військових 335 земельних ділянок. З яких 298 - передані під присадибні ділянки для житлового будівництва, 14 ділянок – під садівництво та 23 – для будівництва індивідуальних гаражів

На розгляд депутатів Вінницької міської ради надано проект рішення, щодо видачі чотирьом вінничанам-учасникам АТО/ООС землі для індивідуального житлового будівництва.

Нагадаємо, що з 2015 по 2019 роки міськрадою було виділено у власність військових 335 земельних ділянок. З яких 298 - передані під присадибні ділянки для житлового будівництва, 14 ділянок – під садівництво та 23 – для будівництва індивідуальних гаражів.

Як стало відомо з сайту Вінницької міської ради, на засіданні чергової сесії в п’ятницю, 28 лютого, обговорюватиметься питання виділення 4-м учасникам АТО/ООС земельних ділянок в районі ставу Поділля (Вишенське озеро) поза межами прибережно-захисної смуги.

Відомо, що відповідні дозволи на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних наділів у власність міською радою були надані учасникам бойових дій ще у 2018 році. Тобто, на самому засіданні сесії 28 лютого виноситься проект рішення про затвердження проектів землеустрою та безоплатну передачу земельних ділянок у власність цим громадянам, та яке підтримують вінницькі громадські організації ветеранів війни на Сході країни.

Анатолій Слівінський, який очолює ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області», звернувся до депутатів з проханням підтримати атовців та військовослужбовців, які продовжують боронити Україну в зоні бойових дій на Донбасі:

«Ми допомогли сотням учасникам бойових дій отримати ділянки і в місті, і на території області. І будемо продовжувати цю роботу, бо хлопцям немає коли, вони – на «передку».

Директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук зазначив, що розроблені на замовлення цих громадян проекти землеустрою погоджені відповідними органами, земельні ділянки сформовані, клопотання про затвердження таких проектів розглянуто у встановленому порядку.

Новини Вінниці / У Вінниці планують чергову роздачу земельних ділянок учасникам бойових дій на СходіНовини Вінниці / У Вінниці планують чергову роздачу земельних ділянок учасникам бойових дій на СходіНовини Вінниці / У Вінниці планують чергову роздачу земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході
Ірина Заіковата

27 лютого, 2020