У Вінниці планують впровадити безпрецедентні безпекові заходи для пішоходів

Новини Вінниці / У Вінниці планують впровадити безпрецедентні безпекові заходи для пішоходів

Вінницький міський голова Сергій Моргунов ініціював створення робочої групи з питань безпеки пішоходів, яка має обстежити вуличну мережу та сформувати перелік заходів, які сприятимуть покращенню рівня захищеності людей на пішохідних зонах.

Приводом для цього стали факти дрифту молодиків на площах Ліверпуль, Європейська та у дворі 17-ої гімназії.  

Як зазначають у КП «Муніципальна варта», інспектори якого теж увійшли у цю робочу групу, над заходами працюватимуть профільні служби міської ради та правоохоронці.

Щоб зменшити ризики аварійності на дорогах міста та задля протидії правопорушень, у місті посилюється взаємодія муніципалітету та поліції.

«Для нас дуже важливе питання безпеки у Вінниці, громадського порядку, спокою вінничан. Важливо, що поліція працює у цьому напрямку. Але нам потрібно звернути увагу на випадки, коли є загрози для вінничан на пішохідних зонах, наприклад, останні події дрифтувань в центрі міста. Це небезпечно для мешканців. Тому є необхідність створити робочу групу для обстеження території руху пішоходів, зокрема, у парках, скверах, площах, на тротуарах, там, де є можливості заїзду, виїзду та зупинки автомобілів», - сказав Сергій Моргунов.

За словами начальника КП «Муніципальна варта» Віталія Чигура, «після обстежень робочої групи ухвалимо рішення щодо додаткового встановлення обмежувачів руху та нанесення дорожньої розмітки». Наразі стовпчиками загороджено площу Ліверпуль. Раніше такі засоби з'явились на перехресті вулиць Соборної та архітектора Артинова з метою перешкоджання паркування на тротуарі. Тепер робота має бути комплексною.

Попри те, що переважна більшість вінничан, які взяли участь у щорічному муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту — IRI Ukraine в 2021 році відчувають себе в безпеці на вулицях міста, моніторинг вразливих напрямів проводиться постійно, а профільні служби одразу реагують.