У Вінниці погодили план придбання двадцяти одиниць муніципального транспорту у 2021 році

Новини Вінниці / У Вінниці погодили план придбання двадцяти одиниць муніципального транспорту у 2021 році

Зважаючи на обмеженні фінансового ресурсу у Вінницькій міськраді підтримала програму закупівлі муніципального автотранспорту на цей рік, яка передбачає часткову оплату. Йдеться про придбання в лізинг 10 турецьких автобусів на газовому паливі і 10 електробусів за програмою співфінансування. Затребуваність саме цих видів транспорту пояснюється екологічністю і необхідністю поліпшити сполучення з приєднаними територіями.

Зважаючи на обмеження фінансового ресурсу, у Вінницькій міськраді підтримали програму закупівлі муніципального автотранспорту на цей рік, яка передбачає часткову оплату. Йдеться про придбання в лізинг 10 турецьких автобусів на газовому паливі і 10 електробусів за програмою співфінансування. Затребуваність саме цих видів транспорту пояснюється екологічністю і необхідністю поліпшити сполучення з приєднаними територіями.

На сьогодні муніципальний парк налічує 66 одиниць автобусів і один електробус. Цього недостатньо навіть для потреб власне міста.

Нові автобуси Otokar Kent З CNG турецького виробництва називають комфортними для людей, які пересуваються на інвалідних візках, і мам з колясками. Вони низькопідлогові, мають пандус і відповідну платформу. Ці автобуси працюють на стиснутому газі і відповідають екологічному стандарту Євро-6 за рахунок низької кількості викидів CO2.

Також депутати підтримали рішення про реалізацію проєкту щодо закупівлі муніципальних електроавтобусів КП «Вінницька транспортна компанія». Проєкт «Закупівля муніципальних електроавтобусів для Вінницької міської територіальної громади» забезпечить співфінансування - 70% коштів виділить держбюджет, а 30% - громада – на придбання 10 сучасних електробусів «Соларіс» польського виробництва, а також трьох станцій швидкої зарядки і 5 станцій повільної зарядки.