У Вінниці повідомили про підозру колишньому міліціонеру з Донеччини

Новини Вінниці / У Вінниці повідомили про підозру колишньому міліціонеру з Донеччини

Слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді та колабораційній діяльності жителю м. Макіївки Донецької області, громадянину України.

Про це повідомляють пресслужби Вінницької обласної прокуратури та УСБУ в області.

За даними слідства, підозрюваний до 2012 року працював у правоохоронних органах України, зокрема на час звільнення обіймав посаду начальника сектора карного розшуку РВ Кіровського МУ ГУМВС у Донецькій області.

У 2014 році, після окупації м. Макіївки російськими збройними формуваннями, підозрюваний добровільно погодився співпрацювати з терористичною організацією «донецька народна республіка» та обійняв посаду начальника райвідділу у псевдоправоохоронному органі – «Червоногвардійський РВ Макіївського міського управління МВС ДНР».

В середині 2022 року підозрюваний добровільно вступив у лави так званої «транспортної інспекції міністерств транспорту днр», яка формувала спільні загони з російськими військами.

У складі таких підрозділів він їздив до окупованої Херсонщини та м. Маріуполя, де за наказом виконував фільтраційні заходи серед місцевого населення. 

Тепер колишньому міліціонерові інкримінують правопорушення за ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України. За вказані злочини передбачено покарання 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Макс Мельник

24 січня, 2024